Sună proprietatea

Rezervă o cameră !

Sigla-Casa Lily,Cazare Sighisoara, Pensiune Sighisoara,cetatea sighisoara
  1. ro
  2. en

Casa Lily - Japanese Retreat

Harta-Casa Lily,Cazare ,Pensiune ,Sighisoara
Telefon-Casa Lily,Cazare,Pensiune,Sighisoara

 +40 743 417 173   +40 747 060 569

Casa Lily - Japanese Retreat 

Bonsai-arta arborilor pitici

Bonsai -definitie

Cuvântul „Bon-sai” (deseori scris greșit ca bonzai sau banzai) este un termen japonez care, tradus literal, înseamnă „plantat într-un recipient”. Această formă de artă este derivată dintr-o practică horticolă chineză veche, practica care a fost apoi imbunatatita si dezvoltata sub influența budismului zen japonez.

Aceasta arta există de peste o mie de ani. Scopul final al creșterii unui bonsai este de a crea o reprezentare miniaturizată, dar realistă a naturii sub forma unui copac. Bonsaii nu sunt plante pitice genetic, de fapt, orice specie de copac poate fi folosită pentru a crește unul.

Casa Lily Japanese Retreat bonsai 4

Caracterele chinezești folosite sa descrie peisajele de copaci pitici în ghivece au fost adoptate pentru a denumi forma de artă japoneză. Bonsai în japoneză se scrie ca: 盆栽. Pe scurt, definiția Bonsaiului poate fi explicată astfel:                 

                    „Bon” [simbolul din stânga] este un vas sau un bol de mica adancime.

                   „Sai” [simbolul din dreapta] este un copac sau o altă plantă în creștere care este plantată –infipta in pamant.

„Bonsai” înseamnă sau denotă astfel „un copac care este plantat într-un recipient de mică adâncime”.

Știm acum că traducerea literală a cuvantului Bonsai este „copac în vas”, dar care este sensul unui copac Bonsai? Un arbore Bonsai este o reproducere a naturii, sub forma unui arbore în miniatură, fără a afișa prea clar intervenția umană.

    Semnificațiile implicite ale arborelui Bonsai includ:
     O formă sau un stil in general asemănător unui copac (deși nu este neapărat natural pentru acel tip de plantă care crește la dimensiune completă în sălbăticie).
    Un profil care nu este la fel de detaliat ca un copac normal din toate punctele  de vedere ,dar are suficiente caracteristici pentru a sugera cu ușurință un copac matur normal.
   O inaltime mult mai mica, în comparație cu aceleași tipuri de copac din natura, pentru ușurința transportului și capacitatea de pastrare în apropiere.

  O tenta de natruralete care a fost subtil accentuata de intervenția umană, dar care nu este stricata de dovezi evidente ale interacțiunii umane. 
  Ceva extrem de important  încât i-a fost permis să fie adus temporar în casă pentru oaspeții de onoare, deși conținea pământ din grădină.
  O oază portabilă și o grădină în miniatură transportabilă, care poate reprezenta anotimpurile și peisajele vaste sau preferate la îndemână pentru meditație sau asistență pentru contemplare.
Acestea sunt doar câteva aspecte, depinde de tine să decizi ce înseamnă Bonsai pentru tine.


 

Casa Lily Japanese Retreat bonsai 3
Casa Lily Japanese Retreat bonsai 1

  Pentru a limita creșterea normala a unui copac sunt folosite tehnici precum ciupirea mugurilor, tăierea și infasurarea cu sarma a ramurilor ori alte tehnici. Ca si inaltime in general copacii bonsai nu depasesc un metru , Bonsai nu sunt plante pitice genetic. Cu toate acestea, plantele cu frunze mai mici fac aceste compoziții mai ușor de proiectat. De fapt, orice specie de planta care are o tulpină sau trunchi lemnos, cu ramuri , poate fi cultivată cu succes într-un recipient si devine un Bonsai.Acesteia i se  poate  restrânge capacitatea de hranire prin radacini si poate  fi folosită pentru a crea un Bonsai.

  Priviți în jur la copacii, tufișurile, gardurile vii din curtea sau parcul dvs., plantele din pepinieră sau padure- în esență oricare dintre acestea poate fi folosita ca material pentru realizarea unui Bonsai. Colectatarea se face cu atentie in timpul sezonului in care plantele sunt in repaus. Majoritatea plantelor native pot fi cultivate în aer liber; plantele care cresc in  climă tropicală au nevoie de caldura si se vor pastra in interior.

Ce este mai exact un copac Bonsai

Casa Lily Japanese Retreat bonsai 2

Alegerea recipientului potrivit în care să se cultive un bonsai este un element esențial al artei Bonsai. Vasele sau bolurile pentru bonsai sunt de obicei din faianță, cu sau fără o glazură exterioară colorată. Acestea pot fi rotunde, ovale, pătrate, dreptunghiulare, octogonale sau lobate și au una sau mai multe orificii de drenaj în partea inferioară. Vasele sau bolurile sunt alese cu grijă pentru a se armoniza în culoare și proporție cu arborele. Dacă recipientul este dreptunghiular sau oval, copacul este plantat nu chiar la jumătatea distanței dintre punctul de mijloc și o parte, în funcție de răspândirea ramurilor. Într-un recipient pătrat sau rotund, arborele este așezat ușor decentrat, cu excepția tipurilor în cascadă, care sunt plantate spre partea opusă a recipientului. Bonsaii sunt aranjati in asa fel incat să aibă o față, sau o parte de vizionare, orientată către observator atunci când sunt expusi.Bonsaiul trebuie replantat la fiecare unu până la cinci ani, în funcție de specie și de gradul de creștere a rădăcinilor. Tăierea treptată a rădăcinilor în timpul replantarii în anii următori reduce dimensiunea suprafetei la sol, astfel încât copacul să poată intra în cele din urmă în recipientul mic și puțin adânc dorit. Apa este furnizată de obicei zilnic; se foloseste si ingrasamant lichid. Tăierea și tăierea lăstarilor se efectuează în timpul sezonului de vegetație.

Aspectele prezentate mai sus reprezinta  o mica  prezentare a acestei arte milenare japoneze,va invitam pe Dumneavoastra sa descoperiti mai multe.

Casa Lily Japanese Retreat bonsai 5

Contact:

tel: +40 743417173

         +40 747060569

email: casalily.ro@gmail.com

Adresa noastră:

 

Sighișoara str. Dimitrie Cantemir,

nr. 28A, jud.Mures,România

Siglă-Casa Lily,Cazare Sighisoara,Pensiune Sighisoara,cetatea sighisoara